ZŠ ŽACLÉŘ

Beseda s dětskou spisovatelkou - 5.A

Publikováno 16. 10. 2024
Autor: 
Petra
Ševčíková

Na začátku října využila naše třída pozvání k návštěvě Městské knihovny v Žacléři na besedu s paní spisovatelkou Petrou Martiškovou, která se ve svém profesním životě věnuje mimo jiné i práci šéfredaktorky internetového magazínu.

Autorka dětem představila své knihy, pohovořila o tom, jaké jsou spisovatelské začátky, jak to chodí v nakladatelství a o způsobech, jak dát svým čtenářům v současné době vědět o vydaných knihách, např.: pomocí natočených trailerů k jednotlivým dílům.

Beseda byla zaměřena hlavně na knihu Léto v síti, se kterou se otevírá téma nebezpečí na sociálních sítích. To číhá na všechny uživatele internetu. Paní Martišková tak účinným způsobem doplnila informace o bezpečnosti chování na sociálních sítích, kterým se dětem dostává i ve škole. Zvláště přínosné bylo vyprávění o působení lákavých reklam na člověka, které bývají upraveny tak, aby zaujaly a nalákaly co největší množství lidí. Realita je často jiná stejně tak jako prezentace některých lidí na sociálních sítích.

V besedě jsme diskutovali i o závislosti a psychických problémech, které lidé mají kvůli sociálním sítím, jak se bránit kyberšikaně a jak toto všechno může v praxi negativně ovlivňovat školní úspěšnost. Velice zajímavé bylo i povídání o umělé inteligenci a praktické pokusy o tom, které fotografie vytvořil člověk a co je dílem právě umělé inteligence. 

Beseda byla velice poučná, zajímavá a zábavná. Děkujeme tímto za pozvání a budeme se těšit na případná další setkání.

VŠECHNY AKTUALITY

NAŠI PARTNEŘI

© 2024 Základní škola, Žacléř, okres Trutnov | Vyrobilo studio
Zásady ochrany osobních údajů